• Latest News

  Κουτσούμπας: Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα


  Υπάρχει διέξοδος στα προβλήματα του ελληνικού λαού υποστήριξε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην Πάτρα και πρόσθεσε ότι «η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι νέο εμπόδιο σε οποιαδήποτε ελπίδα».

  Ο ΓΓ του ΚΚΕ επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους. Δεν του αξίζει μια «δεύτερη ευκαιρία» γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις. Αλλά και με την αποχή δεν υπερασπίζεστε το δικό σας συμφέρον, τις δικές σας ανάγκες.

  Μόνο με τη ψήφο σας στο ΚΚΕ ανοίγετε προοπτική σε μια δυναμική διεκδίκηση των αναγκών σας, ορθώνετε το ανάστημά σας για να μπει φρένο και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, για μια νέα κοινωνία που θα παίρνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών για εργασία, που η μητρότητα, η ανατροφή των παιδιών, η φροντίδα των ηλικιωμένων δεν θα είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση, αλλά ευθύνη του κράτους με τις ανάλογες κρατικές υποδομές, με τις δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες. Δεν είναι άλλη μια υπόσχεση, άλλου ενός κόμματος.

  Το ΚΚΕ αταλάντευτα υποστήριζε και υποστηρίζει πλήρη δικαιώματα για όλες τις γυναίκες και ταυτόχρονα θετικές διακρίσεις που την προστατεύουν από τη νυχτερινή, ανθυγιεινή δουλειά, τον ελεύθερο χρόνο της γυναίκας για να αξιοποιείται δημιουργικά στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην κοινωνική δράση» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

  Ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, τους οποίους χαρακτήρισε φασίστες, «που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου και χτες ο ναζί υπόδικος Μιχαλολιάκος, κυνικά ομολόγησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι αυτό; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της ναζιστικής οργάνωσης, τότε τι είναι;

  Η ΧΑ είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική» είπε και τόνισε ότι «η ομολογία αυτή, όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες. Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δωσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

  Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος, δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια «αντιμνημονιακή» ρητορεία της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξη της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή. Να μην γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Να την καταδικάσει και να συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΚΚΕ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

  Τέλος ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι μόνη «εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί έχει πολιτική πρόταση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους. Γιατί το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, για να οργανωθεί η πάλη του λαού. Γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω, δεν τα διπλώνει, δεν κουράζεται, αντέχει στις δυσκολίες γιατί έχει πίστη στο δίκιο του λαού. Κι αυτό το δίκιο πρέπει να βγει μπροστά με την ψήφο στο ΚΚΕ την Κυριακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κουτσούμπας: Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top