• Latest News

  Μεϊμαράκης: Τι συμφωνίες έχει κρύψει ο Τσίπρας;


  «Υπάρχουν ουρές πίσω από αυτά που έχει υπογράψει - Σαφώς και θα είμαι πρωθυπουργός αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα - Αν ο Τσίπρας θέλει να είναι αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου - Darlling έκλεισα τις τράπεζες είπε ο Βαρουφάκης»

  Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

  «Το 2012 μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε και να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας χώριζαν προκειμένου η χώρα να βρει το βηματισμό της. Αυτή είναι μία πρόταση επί της ουσίας: Πιστεύω ότι μόνο αν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή τη χώρα, διατηρώντας την ταυτότητά μας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος πως σε αντίθετη περίπτωση «θα προχωράνε όλες οι χώρες κράτη-μέλη και εμείς, επειδή δεν μπορύμε να συνεννοηθούμε, θα μένουμε πίσω».

  «Αν είχαμε συνεννοηθεί το 2014, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είχαμε επανέλθει στην κανονικότητα, όμως ο Τσίπρας, συμπορευόμενος με τη Χρυσή Αυγή βιαίως διέκοψε την ανάπτυξη της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

  Οι άλλες χώρες με μνημόνιο είτε βγήκαν από αυτό, είτε βγαίνουν από το μνημόνιο, επειδή οι πολιτικοί συνεννοήθηκαν, είπε ο αρχηγός της ΝΔ και αναφερόμενος στην Ελλάδα διερωτήθηκε: «Γιατί να μην μπορεί να συνεννοηθεί ένας δεξιός με έναν αριστερό; Έχουν τα προβλήματα χρώμα;».

  Ο ίδιος για ακόμη μία φορά υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μία κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη.

  Σχετικά με το αν θα αναλάβει πρωθυπουργός είπε: «Σαφώς και θα είμαι πρωθυπουργός αν ο Τσίπρας αντιδεοντολογικά και αντιδημοκρατικά θέσει ζήτημα να μην αναλάβει την ευθύνη να συνεργαστούμε, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Από την πλευρά μου έχω αποδείξει ότι αναλαμβάνω ευθύνες και ότι είμαι εκεί στα δύσκολα».

  Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης αστάθειας και αβεβαιότητας. Είχα τονίσει πως υπάρχουν ουρές πίσω από αυτά που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα τα οποία έχει υπογράψει, τότε θα πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Το 7μηνο μάς κόστισε, καθώς ο Τσίπρας ανέβασε το χρέος κατά 90 δισ. ευρώ».

  Το χρέος, μετά την επιβολή των capital controls, το 2022 υπολογιζεται στο 170% του ΑΕΠ, όπως σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «δυστυχώς πολύ μακριά από όσα είχαν προβλεφθεί, έτσι προκύπτει ότι μας "φέσωσε" με 90 δισ. ευρώ».

  Ο ίδιος διεμήνυσε πως δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει υπουργός ή πρωθυπουργός να αλλάζουν οι δεσμεύσεις μιας χώρας. Αυτό κοστίζει και σε εμπιστοσύνη αλλά και οικονομικά, είπε χαρακτηριστικά.

  Σχετικά με τα λάθη που σημειώθηκαν στο παρελθόν, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως η ίδια η τρόικα αναγνώρισε λάθη αλλά «προκειμένου να μην κλείσουν οι τράπεζες πολλές φορές αποδεχτήκαμε προτάσεις που δεν έπρεπε. Υπήρξαν λάθη, κυρίως επικοινωνιακά από εμάς, για τον ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα».

  Οι πολίτες πλέον είναι πολύ πιο ώριμοι, η τρόικα έχει καταλάβει τα λάθη της και εμείς αλλάζουμε τη χώρα προς το καλύτερο, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη τσίπρα κατηγορώντας τον πως κάνει εκλογές για να μην προλάβει «να δει ο ελληνικός λαός τα θετικά της δικής μας διακυβέρνησης».

  Στα επόμενα σχέδια του κ. Μεϊμαράκη, μεταξύ άλλων, είναι να κατατεθεί τον Οκτώβριο ο προϋπολογισμός, να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα δημιουργώντας θέσεις εργασίας, όπως και η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

  Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει σε κάθε περίπτωση να συμμετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, αφού εκείνοι υπέγραψαν τη συμφωνία με τους εταίρους. Εμείς θέλαμε να μετέχουμε στην ομάδα διαπραγμάτευσης αλλά δεν μας ήθελαν. Γιατί; Τι ήθελαν να κρύψουν;» είπε με σαφή υπαινισμό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


  Δριμεία επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας αναφερόμενος στην επιβολή των capital controls: «Ο Βαρουφάκης είπε στον Τσίπρα: "Ντάρλινγκ έκλεισα τις τράπεζες σήμερα και είχε και υφάκι. Φέρει καίραια ευθύνη για την καταστροφή του 7μηνου».

  Από τη μέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «κάναμε όμως εκτιμήσεις».

  Το θέμα των αγροτών είναι εθνικό, όχι συντεχνιακό, υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.« Τα όριά τους και οι αντοχές τους εξαντλήθηκαν για την ανάκαμψη της χώρας. Εμείς ψεύτικες υποσχέσεις δεν κάνουμε. Όμως είναι δυνατόν να φορολογείται προκαταβολικά το 100% του εισοδήματος του αγρότη; Και τι θα φορολογήσουμε; Τον αγρότη των 5.000 ευρώ το χρόνο; Εγώ αυτό δεν πρόκειται να το κάνω. Θα προτείνουμε ισοδύναμα στους θεσμούς για να ελαφρύνουμε τους αγρότες».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούργιο κόμμα, υπάρχει στην πολιτική σκηνή πάνω από 18 χρόνια, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε πως απλώς επειδή ήταν στο 3%, κανείς δεν του έδινε σημασία. «Όμως, επειδή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, θα επιστρέψει και ο ΣΥΡΙΖΑ στα κανονικά ποσοστά του. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι από το 2010 ή το 2011 και τα κόμματα που εκφράζουν ευρωπαϊκές πολιτικές ήταν εκείνα που τους έλεγαν την αλήθεια».

  «Εμείς είμαστε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «καθώς πιστεύουμε πως επειδή θα πληρώνονται δίδακτρα θα μειώσουμε το κόστος. Επιπλόν θέλουμε να προσφέρουμε παιδεία με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα εδώ, στην Ελλάδα. Να προσελκύσουμε φοιτητές εδώ που θα φέρουν χρήματα στη χώρα, αντί να εξάγουμε χρήματα και γνώσεις». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «κάνουμε λόγο για δωρεάν παιδεία, αλλά για ποια δωρεάν παιδεία μιλάμε αν ένα παιδί από τη Θεσσαλονίκη περάσει στην Κρήτη; Αν υπάρχει ένα ερευνητικό κέντρο στη χώρα, είναι βέβαιο πως ο γονιός θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα. Η δωρεάν παιδεία σε ορισμένους τομείς τελικά είναι μύθος. Το ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε τη δημόσια παιδεία, δίνοντας περισσότερα κίνητρα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Μεϊμαράκης: Τι συμφωνίες έχει κρύψει ο Τσίπρας; Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top