• Latest News

  Κουτσούμπας: Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση «παλιού – νέου»


  Κάλεσμα υποστήριξης του ΚΚΕ, για να έχει ο λαός μια σταθερή δύναμη να ακουμπήσει, μια δύναμη που θα ασκήσει τον ρόλο της και στην Βουλή, και στους τόπους δουλειάς, ώστε να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα, απεύθυνε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24», ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

  «Η αστική τάξη είναι ενωμένη στον στόχο για μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό βίο, προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα που εξυπηρετούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητα τμημάτων του κεφαλαίου, ενώ ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο», επισήμανε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών , τόνισε ότι «υπάρχει η αντικειμενική βάση από όσα κόμματα ψήφισαν τα μνημόνια για τη δημιουργία τόσο κυβέρνησης, όσο και “μεγάλου συνασπισμού” ή μικρότερων αντιστοίχων».

  Απαντώντας στο προεκλογικό δίλημμα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», ο κ. Κουτσούμπας ανάφερε ότι αυτό το δίλημμα αφορά τα κόμματά τους, ενώ μιλώντας για τις διαφορές τους, αυτές τις εντόπισε σε ζητήματα διαχείρισης της κρίσης και σε ποια τμήματα του κεφαλαίου υπηρετούν, ενώ κάλεσε τον λαό να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση «παλιού»-«νέου», καθώς το «παλιό» φορώντας τη μάσκα του «νέου» επιχειρεί με την έως τώρα πολιτική να λύσει τα προβλήματα του λαού και της χώρας.

  Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή κακή διαπραγμάτευση, αλλά στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι η στρατηγική και οι παραδοχές του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν μαθηματικά σε αυτό.

  Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά και συνεχώς ανανεώνει τις επεξεργασίες του και τις δυνάμεις του και τόνισε ότι δεν είναι καθόλου «παλιά» η θέση ότι σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική οργάνωση με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία η οποία έτσι θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη ανάπτυξη της οικονομίας υπέρ του λαού.

  Εκτίμησε ότι με το grexit «δεν έχουμε τελειώσει», καθώς υπάρχουν και κυβερνήσεις και τμήματα του κεφαλαίου στην ΕΕ που έχουν ως προσανατολισμό τους τον πειραματισμό με χώρες που θα είναι εκτός Ευρωζώνης, αλλά εντός ΕΕ, με δικό τους ή με διπλό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που θεωρούν συμφέρον τους την έξοδο από το ευρώ.

  Ερωτηθείς για την άρνηση του ΚΚΕ για συμμαχία με την «Λαϊκή Ενότητα», είπε ότι το κύριο ζήτημα είναι πως οι προτάσεις της ΛΑ.Ε είναι οι γνωστές προτάσεις εντός του καπιταλιστικού πλαισίου και της ΕΕ και οδηγούν σε αδιέξοδο.

  Στην ερώτηση γιατί το ΚΚΕ θεωρεί το 3ο Μνημόνιο ως το χειρότερο, είπε ότι είναι έτσι όχι μόνο διότι περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κυρίως διότι προστίθεται στα δύο προηγούμενα και στους 500 περίπου εφαρμοστικούς νόμους τους που έμειναν ανέγγιχτοι.

  Απαντώντας στη διάρκεια της συνέντευξης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, ο κ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, είπε ότι η μόνη ρεαλιστική και συνεπής θέση υπέρ των αγροτών είναι εκείνη του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίηση μέχρι τώρα των δεσμεύσεων της ΕΕ οδήγησε στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

  Τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης όλων των απολυμένων από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και υπέρ της ανάπτυξης του έργου.

  Αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για τα μεγάλα έργα, με δεδομένη την αντίθεσή του στις ιδιωτικές επενδύσεις σε αυτά, είπε ότι στην οικονομία της αγοράς ακόμα και με κρατικό καπιταλιστικό τομέα, που ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνικοποίηση που προτείνει το ΚΚΕ, θα αναπαράγονται όλα τα αδιέξοδα γιατί προϋπόθεση και για τα μεγάλα έργα είναι η εξυπηρέτηση του καπιταλιστικού κέρδους.

  Ενέταξε δε την υλοποίησή τους στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης με βάση τις λαϊκές ανάγκες όπου με προϋπόθεση τη λαϊκή εξουσία αυτή θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα προχωρήσει σε αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κουτσούμπας: Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση «παλιού – νέου» Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top