• Latest News

  Πονοκέφαλος στο Μαξίμου τα πόθεν έσχες των 2 υπουργών

  Ένα σχεδόν μήνα μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με υποθέσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου που κάθε άλλο παρά επιθυμούσε να σημαδέψουν την αφετηρία της δεύτερης φορά Αριστερά.

  Αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δύο κυβερνητικών στελεχών που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες εμφανίζουν κενά σε σχέση με τα όσα ήταν υποχρεωμένοι να αποτυπώσουν.

  Η πρώτη αφορά τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Επικρατείας αρμόδιου για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη. Το θέμα είχε βγει στη δημοσιότητα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο υπουργός εμφανίζονταν μέτοχος κατασκευαστικής εταιρίας η οποία «χτυπούσε» έργα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τότε ο ίδιος είχε υποστηρίξει, παραθέτοντας και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, ότι είχε μεταβιβάσει τις μετοχές τον Φεβρουάριο αμέσως μετά τις εκλογές.

  Ωστόσο στις αρχές της εβδομάδας προέκυψαν νέες πληροφορίες οι οποίες εμφάνιζαν τον υπουργό να μην καταγράφει την μεταβίβαση αυτή τον περασμένο Απρίλιο όταν βάσει νόμου (90 ημέρες μετά τις εκλογές) όφειλε να υποβάλει τη νέα δήλωση πόθεν έσχες.

  Ο ίδιος στις εξηγήσεις που έδωσε απέδωσε τη μη καταγραφή της μεταβίβασης των μετοχών σε οδηγία λογιστή του βάσει της οποίας θα έπρεπε να αναφέρει τις όποιες μεταβολές στο πόθεν έσχες της οικονομικής χρήσης 2015 που θα κατατεθεί το 2016. Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι οι οποίες μεταβολές πρέπει να καταγράφονται στο τελευταίο πόθεν έσχες που καταθέτουν οι βουλευτές.

  Πονοκέφαλο στο Μαξίμου προκαλεί η περίπτωση του δεύτερου υπουργού που φέρεται να είναι Γιώργος Σταθάκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομίας εμφανίζεται να μην έχει δηλώσει για τρεις συνεχείς χρονιές στις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης το σοβαρό ποσό του 1.000.000 ευρώ, κάτι που έκανε τελικά λίγο πριν τις εκλογές με συμπληρωματική κατάθεση πόθεν έσχες.

  Ο κ. Σταθάκης αν και ρωτήθηκε δεν θέλησε να δώσει διευκρινήσεις, επικαλούμενος το νόμο για το πόθεν έσχες. Αργά χθες το βράδυ πήρε θέση και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα αντιτείνοντας ότι θα εκπλαγούν όλοι διαπιστώνοντας πόσο καθαρά είναι τα στοιχεία και ότι «δεν έχουν σχέση με τις τηλεδίκες που γίνονται». Προέβλεψε ότι όλα θα έχουν τελειώσει την επόμενη εβδομάδα όταν συνεδριάσει η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

  Ο Γιώργος Σταθάκης εμφανίζεται πάντως ευκατάστατος σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή. Αφορά την οικονομική χρήση του 2011. Παρουσιάζει εισοδήματα για το έτος εκείνο ύψους 55.386 ευρώ. Διαθέτει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και στα Χανιά και δύο γραφεία στις ίδιες πόλεις. Στην Χανιά κατέχει επίσης ένα κατάστημα και δύο οικόπεδα, όπως και άλλα ακίνητα εξ ημισίας με τη σύζυγο του. 

  Σε ότι αφορά σύμφωνα με το thetoc.gr την κατοχή μετοχών και λοιπών xρηματοοικονομικών προιόντων εμφανίζεται να κατέχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων σε διάφορες εταιρίες Morgan Stanley, Black Rock, Alpha Blue κ.α) ύψους 376.000 ευρώ, καθώς και να διαθέτει μετοχές στην ναυτιλιακή εταιρία Hellenic Seaways. 

  Διαθέτει εξάλλου περί τις 306.000 ευρώ σε διάφορες ελληνικές τράπεζες όπως και 201.329 δολάρια. Τέλος είναι κάτοχος ενός ΙΧ αυτοκινήτου 1.600 κ.ε.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πονοκέφαλος στο Μαξίμου τα πόθεν έσχες των 2 υπουργών Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top