• Latest News

  Η Μαδρίτη «άναψε» νέο ψυχρό πόλεμο στη ΝΔ

  Διευρύνθηκε σημαντικά το ρήγμα μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας μετά την διήμερη παρουσία στο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη.

  Η εικόνα της διχασμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριάρχησε στην ισπανική πρωτεύουσα και οι τρεις υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε λόγω ίωσης όπως ήταν η επίσημη δικαιολογία, κινήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους.
  Και μόνο το tweet του Αδ. Γεωργιάδη ότι η πρόσκληση του Βαγγ. Μεϊμαράκη να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΕΛΚ ήταν προσχηματική.

  Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς κυριάρχησε στις συζητήσεις στην ελληνική αποστολή, καθώς ήταν το πρόσωπο της ημέρας στο ΕΛΚ με την ομιλία του κατά του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ενώ άκουσε πολλά θερμά λόγια για την πρωθυπουργία του.

  Όμως η πρωθυπουργική του πορεία αποτέλεσε και αφορμή να ξεσπάσει και πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων με τον Αδ. Γεωργιάδη να λέει, στέλνοντας μήνυμα κυρίως προς τους Βαγγ. Μεϊμαράκη και Απ. Τζιτζικώστα: «Δεν μπορεί να θέλεις να γίνεις αρχηγός της Ν.Δ. και να μην αναφέρεσαι με θετικά λόγια στην κυβέρνηση Σαμαρά και στα επιτεύγματά της».
  Το ψυχρό κλίμα καταγράφηκε και το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο που έμενε η ελληνική αποστολή, πλην του Αντ. Σαμαρά που έμενε σε διαφορετικό και είχε δικό του πρόγραμμα.

  Την ώρα του πρωινού ο Αδ. Γεωργιάδης αποφάσισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στον Βαγγ. Μεϊμαράκη, λέγοντάς του, ότι δεν ήταν όπως το ανέμενε το ταξίδι. «Πρόεδρε δεν κάναμε ούτε μια κοινή δράση. Δεν πήγαμε πουθενά μαζί. Δεν μας σύστησες σε κανέναν ευρωπαίο ηγέτη» είπε για να του απαντήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. : «Το πρόγραμμά μου ήταν βαρύ και ο στόχος δεν ήταν οι κοινές δράσεις, αλλά να ενημερωθείτε για τα ευρωπαϊκά θέματα».

  Δυσφορία για τη στάση Μεϊμαράκη υπάρχει και από την πλευρά του Απ. Τζιτζικώστα που ακολούθησε και αυτός δικό του πρόγραμμα, ενώ για λογαριασμό του νυν προέδρου ανέλαβε να απαντήσει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, στοχεύοντας κυρίως στον Αδ. Γεωργιάδη που άνοιξε δημόσια το θέμα με διαρροές, δηλώσεις και tweet: «Επειδή ορισμένοι λένε πολλά και φλύαρα, να ξεκαθαρίσουμε ότι παράπονα κάνουν εκείνοι που δε γνωρίζουν πως να κινηθούν σε διεθνές περιβάλλον. Αυτά!».

  Από την άλλη πλευρά στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη που έχει κεντρική εκδήλωση στο Παλαιό Φάληρο το απόγευμα, παρά την ίωση που έχει και δεν πήγε στη Μαδρίτη, λένε ότι δεν χάσανε και τίποτα που δεν πήγανε στην Ισπανία.

  Το νέο θέμα όμως που προκύπτει στη Ν.Δ. και φαίνεται να αποτελεί και το σημείο τριβής είναι ποιος από τους υποψηφίους στηρίζει ή όχι την κυβερνητική θητεία του Αντ. Σαμαρά.

  Ο Απ. Τζιτζικώστας έσπευσε να πάρει αποστάσεις, αλλά ο Αδ. Γεωργιάδης τον στηρίζει με πάθος σε σημείο να κερδίζει πόντους στο «σαμαρικό» στρατόπεδο, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είναι ουδέτερος, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλάει με θετικά λόγια για ορισμένες πτυχές όμως της πρωθυπουργίας Σαμαρά.

  Πάντως, έως και σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα της εταιρείας που θα αναλάβει την μηχανοργάνωση των εκλογών. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα ώστε να αποφασισθεί τι θα γίνει, ενώ θα συζητηθεί και ο τρόπος συγκρότησης των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Μεϊμαράκη ενδέχεται να θέσει θέμα εκλογικών καταλόγων και θα ζητήσει οι όποιες εγγραφές να μην γίνονται την ημέρα της ψηφοφορίας, αλλά να κλείσουν οι λίστες δυο μέρες πριν σύμφωνα με το thetoc.gr.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η Μαδρίτη «άναψε» νέο ψυχρό πόλεμο στη ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top