• Latest News

  Mαριάννα Πυργιώτη: Θα είναι ή θα παριστάνει τη νέα;

  Ο λαός δεν είναι ηλίθιος όπως νομίζουν κάποιοι που κάνουν καριέρα στην πολιτική.

  Παρακολουθώντας την αγωνιώδη προσπάθεια των επίδοξων αρχηγών της ΝΔ και των ανθρώπων τους, να δείξουν ότι ναι, ναι ο δικός μας είναι η γαλάζια απάντηση στο «φαινόμενο Τσίπρα» σκέφτομαι αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω…. Να γελάσω με τα καλλιστεία που υιοθέτησαν ή να κλάψω με τα χάλια που ζήλεψαν.

  Στις τελευταίες εκλογές πάνω από 45% των πολιτών δεν πήγαν στις κάλπες. Γιατί δεν πήγαν; Διότι για άλλη μια φορά είδαν το ίδιο παλιό έργο να παίζεται στο κινηματοθέατρο « Η ωραία Ελλάς» και είπαν να κάνουν καμιά βόλτα την Κυριακή να ξεχάσουν για λίγο τα βάσανα τους μια που κανείς εξ όσων διεκδικούσαν την ψήφο τους δεν θα τους τα έλυνε. Μα κανείς…

  Ο λαός δεν είναι ηλίθιος όπως νομίζουν κάποιοι που κάνουν καριέρα στην πολιτική επικοινωνία και νομίζουν ότι η καμπάνια και τα «ευρήματα» τους κάνουν τη διαφορά. Ο λαός ακόμη κι όταν δίνει αντιφατικά μηνύματα, παρουσιάζει σαν σύνολο μια αξιοπρόσεκτη σε βάθος χρόνου συμπεριφορά, ισορροπώντας συνήθως αντιθετικές καταστάσεις που εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι ναι, έπρεπε τελικά να εξισορροπηθούν.

  Ο Τσίπρας δεν είναι «νέος» πολιτικός είναι ο αιώνιος ο άχρονος Έλληνας πολιτικός που παραπλανεί για να πάρει την εξουσία και το πετυχαίνει μόνον υπό συνθήκες. Συνήθως οι ιδανικές συνθήκες είναι είτε ώριμες χρονικά είτε έκτακτες όταν υπάρχει οποιαδήποτε κρίση. Εδώ ήταν και τα δύο. Όποιος λοιπόν πίστευε ότι σε ένα οκτάμηνο η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση θα αποτύχει και άρα θα γίνει παρένθεση, είναι άσχετος από πολιτική και άσχετος με την κοινωνική πραγματικότητα.

  Επίσης είναι άσχετος με το πραγματικό δικό του είδωλο. Η ΝΔ δεν μπορούσε να κερδίσει αυτές τις εκλογές με όποιον αρχηγό και όποιο επιτελείο. Διότι η κοινωνία αφ' ενός απείχε δείχνοντας την κρίση εμπιστοσύνης της στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αφ' ετέρου μετείχε επισφραγίζοντας όχι όμως δυναμικά –το 35% δεν είναι δυναμικό ποσοστό- την προηγούμενη ψήφο της . Και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς κίνδυνο μια που είχε γίνει η στροφή των 180 μοιρών και η Ευρώπη μας στήριζε ξανά…

  Τα πολιτικά ψέματα που έχουν κοντά ποδάρια και οι κωμικοτραγικές αυτοδιαψεύσεις της νέας κυβέρνησης δεν σόκαραν πραγματικά κανέναν. Γιατί; Εδώ είναι το «είδωλο» στο καθρέφτη που δεν βλέπει η ΝΔ. Δεν βλέπει δηλαδή ότι το «λογικό» η αγανακτισμένη καταψήφιση της εξαπάτησης δεν ισχύει σε μια χώρα που και οι προηγούμενοι εξαπατούσαν! Μπορεί να ίσχυε αν μέχρι το 2015 υπήρχε σχετική συνέπεια λόγων- έργων, αν το προηγούμενο κραταιό σύστημα ήταν στοιχειωδώς συνεπές, αποτελεσματικό αδιάφθορο, αξιοκρατικό, αξιόπιστο. Τότε ναι, ο Αλέξης Τσίπρας και η πολύχρωμη επαναστατική κομπανία του θα φάνταζαν εξωπραγματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα.

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως ,θα κάνουν όπως όλοι οι προηγούμενοι κυβερνήτες της κρίσης τον σύντομο κύκλο τους καθώς πολιτικά δεν είναι ούτε νέοι ,ούτε χαρισματικοί, ούτε συνεπείς, ούτε αξιόπιστοι, ούτε αποτελεσματικοί. Το ερώτημα για τη ΝΔ είναι αν τότε θα είναι «νέα» για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα ή θα παριστάνει τη νέα, φτιασιδωμένη με μισό κιλό μπογιές και σφιγμένη στον επόμενο κομματικό της κορσέ.
  ΠΗΓΗ:thetoc.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Mαριάννα Πυργιώτη: Θα είναι ή θα παριστάνει τη νέα; Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top