• Latest News

  [Video] Τι κρύβεται πίσω από το τρέιλερ του Βαρουφάκη;

  Δεν είναι τηλεοπτική εκπομή - Άγνωστο αν είναι κόμμα - Ήδη 34.000 είδαν το «τίζερ» στο YouTube - Χαμός στα social media.

  Οι περίπου 34.000 χρήστες που επέλεξαν να δουν στο YouTube την βιντεο-ανακοίνωση για τους μυστηριώδεις «1001» που έρχονται την 1η Νοεμβρίου, σίγουρα δεν είναι ένα πλήθος που εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα για τα μεγέθη μιας τόσο μαζικά προβεβλημένης προσωπικότητας όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης.

  Παρόλ' αυτά, το παιχνίδι με την έξαψη της φαντασίας του κοινού μέσω του κλασικού διαφημιστικού τρικ του «τίζερ», δηλαδή ενός αινιγματικού, ελλειπτικού μηνύματος υπό τύπον χρησμού, έχει ήδη πετύχει το στόχο της. Οι 1101, όποιοι και εάν είναι, ό,τι και εάν συγκροτούν και αντιπροσωπεύουν, συζητιούνται ευρύτατα.

  Μάλιστα, σε ελάχιστο διάστημα αφ' ότου το βίντεο άρχισε να αναπαράγεται στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, υπήρξε και μια πρώτη διάψευση, τουλάχιστον μίας υπόθεσης που είχε διατυπωθεί. 

  Υπό τον τίτλο «Τι δεν είναι οι 1101», ο κ. Κώστας Εφήμερος, υπεύθυνος της ιστοσελίδας thepressproject.gr γράφει σχετικά: «Εδώ και μερικές ώρες τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το trailer με τον τίτλο 'Οι 1101 έρχονται'. Πρόκειται για το trailer στο οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζεται και ο Γιάνης Βουρουφάκης και ο Κλέωνας Γρηγοριάδης. Το πιο προχωρημένο από τα αυτά που διαβάζουμε [...] λέει, ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του(!) που θα κάνουν τηλεοπτική εκπομπή στο ThePressProject και ίσως μετατραπεί και σε κίνημα(!!!)

  » Καταρχάς να σημειώσουμε ότι το εγχείρημα μια τηλεοπτική εκπομπή να γίνει κόμμα έχει αποτύχει ήδη μια φορά στην Ελλάδα. Το Ποτάμι όμως δεν κατάφερε να πάρει το 10% που ήθελε και τώρα θα ήταν κρίμα να γίνει δεύτερη ίδια προσπάθεια. Στην Ελλάδα μόνο τα μνημόνια δοκιμάζουμε ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν.

  Οι 1101 που έρχονται λοιπόν σίγουρα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή. Οι 1101 που έρχονται σίγουρα δεν εκφράζονται από την δημοσιογραφία που ασκεί ο υποτιθέμενος 'νέος τύπος' που το μόνο που έχει ξεχωριστό από τον 'αυριανισμό' είναι ότι δεν εκτυπώνεται σε χαρτί.

  Μην εμπιστεύεστε αυτά τα μέσα... Οι 1101 έρχονται και θα αλλάξουν τα πάντα (έτσι για να τρολάρω και εγώ λίγο)».

  Η συγκεκριμένη ανάρτηση ρίχνει λίγο περισσότερο λάδι στη φωτιά, δίνοντας έναυσμα για περαιτέρω συζητήσεις και εικοτολογίες γύρω από το τι μπορεί να είναι οι 1101. 

  Αναμφισβήτητα, η συγκυρία της ανακοίνωσης, ενώ στη Βουλή συνεχιζόταν η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, δεν ήταν τυχαία. Οι πολιτικές (και παραπολιτικές) συζητήσεις αίφνης απέκτησαν ένα σημαντικό εναλλακτικό θέμα, καθώς οποιαδήποτε κίνηση στην οποία συμμετέχει ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει σημασία -ιδιαίτερα, βέβαια, εάν η μορφή του λειτουργεί ως «κράχτης» για τη συσπείρωση ενός δυνάμει κομματικού ή κινηματικού στρατού.

  Το αναμενόμενο τρολάρισμα στα social media με αναφορές στα «1101 Σκυλιά της Δαλματίας» και ατάκες του τύπου «Προσοχή όσοι ανοίξετε λινκ με τίτλο 'Οι 1101 του Βαρουφάκη'. Δεν έχει σχέση με το 'Οι 4000 του Σπαλιάρα'», δεν μειώνουν το μυστήριο και την αδημονία για την τελική αποκάλυψη που, όπως προαναγγέλλεται, θα γίνει την 1η Νοεμβρίου. 

  Μια απορία είναι το πώς ένας άνθρωπος όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάποιος που έχει αναπτύξει ερωτική σχέση με τη δημοσιότητα, θα αντέξει έως την 1/11, θα συγκρατηθεί και δεν θα προδώσει, έστω και εν μέρει ή με υπαινιγμούς, το μυστικό των 1101.

  Μια άλλη απορία είναι το γιατί και το πώς τελικά θα δικαιολογηθεί ο μεσσιανικός χαρακτήρας της προαναγγελίας: Οι 1101 ευαγγελίζονται ότι θα αλλάξουν «τα πάντα στην κοινωνία, στην πληροφορία, στην ιστορία, στη δημοκρατία» κάτι που μόνο μετριοπάθεια ή και μετριοφροσύνη δεν μαρτυρά. Είναι όμως ακριβώς ό,τι θα περίμενε κάποιος από έναν πρώην ΥΠΟΙΚ που είχε σχεδιάσει ακόμη και την υποκλοπή των ΑΦΜ εκατομμυρίων Ελλήνων -μεταξύ πολλών άλλων μεγαλεπήβολων και ριψοκίνδυνων σχεδίων.

  Ταυτόχρονα, εκτός από την αμιγώς πολιτική δράση που θα μπορούσαν να έχουν οι όποιοι 1101 περί τον Βαρουφάκη, για την 1η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους έχει ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας του ελληνικού κλάδου ενός διεθνούς (αμερικανικού) ειδησεογραφικού κολοσσού. Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο εάν η ημέρα της κρίσης για τους 1101 απλώς συμπίπτει με αυτά τα εγκαίνια.
  ΠΗΓΗ:protothema.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Video] Τι κρύβεται πίσω από το τρέιλερ του Βαρουφάκη; Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top