• Latest News

  [Video+Photos] Αίσθηση από την απουσία της Ντόρας στη συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη - Αυστηρή αυτοκριτική: "Γίναμε κόμμα μηχανισμών"

  - Εκατοντάδες φίλοι της Νέας Δημοκρατίας κατέκλυσαν την αίθουσα του πολυχώρου "Ελληνικός Κόσμος".
  - Από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, το παρών έδωσε μόνο η Μαρία Σπυράκη, η οποία προλόγισε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  - Στις 22 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  Με την ηχηρή απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, σε αίθουσα του πολυχώρου “Ελληνικός Κόσμος”.

  Από την πρώτη στιγμή, που ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, είχε γίνει... σούσουρο με την Ντόρα Μπακογιάννη που φερόταν να μην είναι διατεθειμένη να τον στηρίξει, αν και η ίδια είχε διαψεύσει αυτές τις φήμες.

  Ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική που απουσίασε από την αποψινή ομιλία, καθώς από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, το παρών έδωσε μόνο η Μαρία Σπυράκη, η οποία προλόγισε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Θέλω να σας πω από καρδιάς ένα "ευχαριστώ" γιατί κάθε φορά που με επιλέγατε, με εμπιστευόσασταν... Σας ζητώ λοιπόν και πάλι να με εμπιστευθείτε, αυτή τη φορά για να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία. Και αλλάζοντας τη Νέα Δημοκρατία, να αλλάξουμε μαζί και την Ελλάδα...”, είπε, αρχίζοντας την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος.

  Ενώ στη συνέχεια, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: “Πρέπει όλοι, απλοί νεοδημοκράτες, στελέχη και υποψήφιοι να κάνουμε αυτοκριτική. Να αναγνωρίσουμε ότι η παράταξη υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο 41 χρόνια.
  Κάναμε λάθη. Γίναμε και εμείς στο απρελθόν ένα κόμμα που ενδεχομένως αντέγραψε τις κακές πρακτικές του πολιτικού μας αντιπάλου. Γίναμε κι εμείς με τον τρόπο μας ένα κόμμα μηχανισμών. Στην πορεία αυτή, πήραμε διαζύγιο από την ίδια τη νεολαία, από τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, από τον επιχειρηματικό κόσμο. Κι αυτό μας κόστισε τελικά...”.
  Στέλνοντας ενωτικό μήνυμα και στους συνυποψηφίους του, ζήτησε να έχουν μεταξύ τους ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πλήρωσε η ΝΔ του διχασμούς.

  Απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής σε ανοικτή διαδικασία εκλογής. "Θέλω να συνδιαμορφώσουμε με τους φίλους το μέλλον του κοινού μας σπιτιού", είπε και ανέλυσε το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΝΔ.

  Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης "για να αντιπαρατεθούμε επιτέλους στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που θα μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης".

  Συμπλήρωσε ότι θέλει ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική, που δεν διστάζει να μιλήσει για ισοδύναμα φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία, που θα ασχοληθεί περισσότερο με τη δημόσια ευημερία και λιγότερο με την παραγωγή ατομικού πλούτου.

  "Θέλω ένα κόμμα που θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Δεν θέλω ένα κόμμα που θα διοικείται από αρχηγό και την παρέα του", συνέχισε και τάχθηκε υπέρ της θέσπισης θητείας για τον πρόεδρο και υπέρ της πρότασης η βάση να έχει λόγο και στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών.

  "Θέλω μια ΝΔ που δεν θα χωρίζεται σε σαμαρικούς, μητσοτακικούς, καραμανλικούς, μεϊμαρακικούς", είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "αυτή τη ΝΔ μπορούμε να την κάνουμε πράξη".

  "Δεν γίνεται ο νικητής πρόεδρος να διαγράφει τον ηττημένο. Όλοι οι υποψήφιοι να συμφωνήσουμε ότι θα στηρίξουμε το νικητή. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Όλοι είμαστε στρατιώτες και ως στρατιώτες θα πορευτούμε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα", υπογράμμισε.

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πέντε "Α" για την επόμενη ημέρα του κόμματος και του τόπου: Ανανέωση, Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση του κράτους, Αριστεία και Αξιοπιστία.

  "Ζητώ τη στήριξή σας, τη δύναμή σας να αλλάξουμε τη ΝΔ δραστικά. Και αλλάζοντας τη ΝΔ να αλλάξουμε και την Ελλάδα με μια υπερήφανη, μεγάλη κεντροδεξιά. Να είστε καλά και με τη στήριξή σας στις 22 του Νοέμβρη θα είμαστε νικητές", σημείωσε με έμφαση κλείνοντας την ομιλία του.
  ΠΗΓΗ:newsit.gr


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Video+Photos] Αίσθηση από την απουσία της Ντόρας στη συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη - Αυστηρή αυτοκριτική: "Γίναμε κόμμα μηχανισμών" Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top