• Latest News

  Στόχος της ΝΔ οι εκλογές να γίνουν με κάθε τρόπο στις 13 Δεκέμβρη

  Φαινομενική και τεχνητή ενότητα, περισσότερο για να ηρεμήσει η κατάσταση, επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, η οποία κινείται σε ρυθμούς διάσπασης. Η παρασκηνιακή σύγκρουση είναι μεγάλη και χθες καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να εμφανίσει η Ν.Δ. μια διαφορετική εικόνα. 

  Στη σκιά της απουσίας των δυο πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς βουλευτές, αλλά και του ενός εκ των τεσσάρων υποψηφίων, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι βουλευτές επιχείρησαν να σώσουν, όσο μπορεί να γίνει, την τιμή της Ν.Δ. 

  Ακόμα όμως και λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς επιχειρήθηκε, μετά την παραίτηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη από την προεδρία, να αμφισβητηθεί από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα η απόφασή του να οριστεί αντιπρόεδρος ο γ.γ. της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης με όπλο το καταστατικό. 

  Σύγκρουση και για τον Παπαμιμίκο

  Μπροστά στο ενδεχόμενο να προχωρήσει το σχέδιο της αμφισβήτησης του Γ. Πλακιωτάκη με την επίκληση του καταστατικού, όπως είχε αρχίσει να κάνει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, και άρα να ανοίξει ο δρόμος να αναλάβει ο θέση προεδρεύοντος ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Αντρέας Παπαμιμίκος που είχε φροντίσει να παραιτηθεί από την προεδρία της Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), σήμανε συναγερμός. 

  Η ένταση περίσσεψε στους διαδρόμους και τελικά μετά από μια έντονη παρασκηνιακή σύγκρουση δεν επελέγη να τραβήξει η πλευρά Τζιτζικώστα το σχοινί άλλο γιατί θα τιναζόταν η διαδικασία στον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή η πλευρά Μεϊμαράκη ετοιμαζόταν να οργανώσει την ματαίωση της εκλογής από τη βάση και την ανάδειξη του νέου αρχηγού από διευρυμένο κομματικό σώμα, π.χ. συνέδριο. 

  Μπροστά στο ενδεχόμενο να ενισχυθεί περισσότερο το σενάριο διάσπαση, πριν ακόμα αρχίσει η συνεδρίαση της Κ.Ο., καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ενώ και ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά Τζιτζικώστα έπαιξε ρόλο να επέλθει συμβιβασμός σύμφωνα με το thetoc.gr.

  Πρόταση για συνέδριο τον Απρίλιο

  Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. έγινε μια ακόμα προσπάθεια να μετατεθεί η διαδικασία εκλογής για τον Απρίλιο του 2016, αφού πρώτα γίνει στα μέσα Μαρτίου συνέδριο, μετά από πρόταση του Νίκου Δένδια με την οποία συντάχθηκαν οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θόδωρος Καράογλου αλλά και χαλαρά ο Νικήτας Κακλαμάνης. 

  Υπήρχε όμως ισχυρό μέτωπο βουλευτών που δεν ήθελαν να παραταθεί η εκκρεμότητα και η πλειοψηφία συντάχθηκε με την άποψη πως πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία έως τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα στα γραφεία της ΝΔ, επί της Λεωφ. Συγγρού, η ΚΕΦΕ στη νέα της συνεδρίαση δεν έλαβε απόφαση για ημερομηνία, αλλά πρώτος στόχος είναι να βρεθεί εταιρεία.

  Παράλληλα, θα τοποθετηθεί ο αρχαιότερος βουλευτής, Γιάννης Τραγάκης, ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ για να διασφαλίσει ότι θα γίνουν ομαλά οι εκλογές. 

  Η «βόμβα» της Ντόρας

  Την ίδια στιγμή, είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλούσε στο Μέγκα, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή της που θα προβαλλόταν στο δελτίο ειδήσεων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη της Κ.Ο., για σαμποτάζ στην εκλογή της Κυριακής και να ανοίξει το φάκελο εσωκομματικές εκλογές του 2009, λέγοντας ουσιαστικά ότι και τότε έγιναν λαθροχειρίες με τη φράση «έπεσε το σύστημα τέσσερις ώρες και έγιναν σημεία και τέρατα και πράματα και θάματα». 

  Η απάντηση ήταν άμεση από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ακούω τώρα μετά από 6 χρόνια να αμφισβητείται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία των εκλογών του 2009 που εγγυήθηκαν οι Κώστας Καραμανλής και Δημήτρης Σιούφας». 

  Να γίνουν ακόμη και χειρόγραφα

  Ο στόχος από εδώ και πέρα είναι να γίνουν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, είτε με εταιρεία, είτε χειρόγραφα όπως γίνεται και στις βουλευτικές εκλογές, με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. 

  Το ενδεχόμενο διάσπασης ήταν σημείο συζήτησης στο περιθώριο της Κ.Ο. και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει στο μέλλον, ενώ στο στόχαστρο πολλών ήταν οι Κ.Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς και Βαγγ. Μεϊμαράκης που απουσίαζαν σε μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στόχος της ΝΔ οι εκλογές να γίνουν με κάθε τρόπο στις 13 Δεκέμβρη Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top