• Latest News

  Ένταση στις σχέσεις των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας

  Τα μέλη της ΚΕΦΕ κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση ότι στις 22 Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν 885 εκλογικά κέντρα και θα στηθούν 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό.

  Αμείωτη συντηρείται η ένταση στις σχέσεις των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας που προκαλείται από την αδυναμία να βρεθούν στον ίδιο χώρο –τηλεοπτικό ή άλλο- για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, κάνοντας απευθείας και πρόσωπο με πρόσωπο διάλογο αντί για τους παράλληλους μονόλογους που εκφωνούν στις περιοδείες τους.

  Οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε νέα επιστολή που απηύθυνε προς τους ανθυποψηφίους του για να τους καλέσει να βρεθούν όλοι μαζί και να αντιπαρατεθούν, δεν έκαμψαν την επιμονή του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης που μετά το ντιμπέιτ φαίνεται να ξεκόβει και το ενδεχόμενο να οργανωθούν κομματικές συνδιασκέψεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το protothema.gr.

  «Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η διαδικασία εσωκομματικής εκλογής, όπως εξελίσσεται έως τώρα, κινδυνεύει να λάβει τα χαρακτηριστικά παρωδίας», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης που υποστηρίζει ότι «καλύτερο δώρο στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από την απαξίωση αυτής της διαδικασίας δεν μπορεί να υπάρξει».

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στρέφει τα πυρά του κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, επιχειρηματολογώντας ότι χωρίς την αντιπαράθεση των τεσσάρων υποψηφίων το ενδιαφέρον των πολιτών θα περιοριστεί και αυτό θα έχει επιπτώσεις στη συμμετοχή στην ψηφοφορία.

  «Η ευθύνη για την αποτυχία της διαδικασίας δια της χαμηλής συμμετοχής θα βαρύνει όσους αρνηθούν τον μεταξύ μας διάλογο», υποστηρίζει και αντικρούοντας τα επιχειρήματα περί διχασμού προσθέτει. «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είμαστε ανταγωνιστές. Είμαστε συναγωνιστές στην προσπάθεια πραγμάτωσης ενός κοινού σκοπού: Με την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας, ενωμένοι και με ομόνοια, να φτιάξουμε μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία». 

  Με επίκληση του καταστατικού, ωστόσο, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη έστειλαν το μήνυμα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τη στρατηγική. «Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή», ανέφεραν. «Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση». 

  Από την πλευρά του, και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, παίρνει αποστάσεις από την προοπτική της απευθείας αντιπαράθεσης των υποψηφίων. «Είμαι υπέρ του διαλόγου και στα όργανα και στη βάση και δημόσια», ανέφερε σε ομιλίες του, υπενθυμίζοντας ότι έχει προτείνει τη διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων. «Υπάρχει μία και μόνη προϋπόθεση: να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι, γιατί μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε την εικόνα της παράταξης», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Μόνον έτσι θα βγει κερδισμένη Νέα Δημοκρατία. Ο,τιδήποτε άλλο θα πληγώσει την παράταξη και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη διαδικασία. Ο διάλογος δεν είναι σόου».

  Καταγγελίες στην ΚΕΦΕ 

  Η ένταση, πάντως, μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) στην οποία οι εκπρόσωποι των ανθυποψηφίων του κ. Μεϊμαράκη διαμαρτυρήθηκαν και για φαινόμενα αξιοποίησης της ιδιότητας του νυν προέδρου. Μεταξύ άλλων καταγγέλθηκε, κυρίως από την πλευρά του Άδωνη Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι γίνονται τηλεφωνήματα από τα κεντρικά γραφεία στη Συγγρού και ζητείται να στηριχθεί ο κ. Μεϊμαράκης.

  Έγινε μάλιστα ονομαστική αναφορά στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη για τον οποίο ειπώθηκε ότι δέχθηκε τέτοιο τηλεφώνημα. Επίσης έγινε λόγος για την προ ημερών απαγόρευση εισόδου στη Συγγρού του τέως υπεύθυνου του τομέα Εκλογικών Αντιπροσώπων Φώτη Σιάνη, ο οποίος είχε υπογράψει υπέρ του κ. Γεωργιάδη. Αν και δεν ξεκαθαρίστηκε ποιος έδωσε εντολή απαγόρευσης –ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε ότι θα διατάξει έρευνα- έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος τομέας καταργήθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος αφού η δουλειά του ολοκληρώθηκε στις βουλευτικές εκλογές. 

  Τα μέλη της ΚΕΦΕ, πάντως, κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση ότι στις 22 Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν 885 εκλογικά κέντρα και θα στηθούν 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ένταση στις σχέσεις των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top