• Latest News

  Φούντωσαν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση μετά τις δύο απώλειες της συγκυβέρνησης

  - Φούντωσαν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση μετά τις δύο απώλειες της συγκυβέρνησης, δηλαδή του Παναγούλη και του Νικολόπουλου, καθώς πλέον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετρούν μόλις 153 βουλευτές
  - Τα περί οικουμενικής εντάθηκαν ακόμα παραπάνω μετά την ατάκα του Α. Τσίπρα στον Π. Παυλόπουλο περί συνεννόησης
  - Πριν από λίγο τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάζεψαν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση

  "Ευσεβείς πόθοι συγκεκριμένων κέντρων τα σενάρια περί οικουμενικής

  Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της να υπάρξει πολιτική συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στα σημαντικά Εθνικά Θέματα, το Προσφυγικό, καθώς επίσης και τις κρίσιμες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και την Παιδεία. Όπως υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, "η επιδίωξη συνεννόησης δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο από την αντίληψη διαλόγου και επικοινωνίας που η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να χαρακτηρίζει ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα".

  Τονίζουν πως "τα σενάρια περί «οικουμενικής κυβέρνησης» δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων κέντρων, που θα ήθελαν να ελέγξουν την κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα στα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς". Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν πως το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αφήνεται πλέον ελεύθερη να επιτελέσει τον ρόλο της, και υποθέσεις που παρέμεναν επί χρόνια στα συρτάρια μπαίνουν τώρα σε διαδικασία διερεύνησης, "είναι λογικό να δημιουργεί ανησυχίες σε κάποιους".

  "Η κυβέρνηση", τονίζουν, "διαθέτει την κοινοβουλευτική και κοινωνική στήριξη που χρειάζεται, για να υλοποιήσει τον άμεσο και τον μακροπρόθεσμο πολιτικό της σχεδιασμό, χωρίς κανενός είδους υπαναχωρήσεις".

  "Η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική και κοινωνική στήριξη που χρειάζεται, για να υλοποιήσει τον άμεσο και τον μακροπρόθεσμο πολιτικό της σχεδιασμό, χωρίς κανενός είδους υπαναχωρήσεις", τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας την πολιτική σταθερότητα και τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και απορρίπτοντας παράλληλα τα σενάρια περί "οικουμενικής κυβέρνησης".

  Η ατζέντα της κυβέρνησης μετά την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων

  Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν ένας βασικός στόχος της κυβέρνησης. Ο επόμενος στόχος της είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η έναρξη της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους.

  Μετά την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων, η κυβέρνηση στοχεύει τώρα στην πρώτη αξιολόγηση, με την οποία, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, "ολοκληρώνεται η πιο δύσκολη φάση της συμφωνίας". Τονίζουν ότι αυτή η προσπάθεια έχει συγκεκριμένο και άμεσο χρονικό όριο, μετά από το οποίο η πίεση στην κοινωνία και την οικονομία θα αρχίσει να χαλαρώνει. "Προς την κατεύθυνση αυτή", υπογραμμίζουν, "η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή και συνεκτική, προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση αυτής της φάσης".

  Προαναγγέλλουν ότι παράλληλα θα επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο σε τομείς που δεν συναρτώνται με την συμφωνία. Ειδικότερα, σημειώνουν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες:

  -θα ξεκινήσει να "τρέχει" το Πρόγραμμα Ρευστότητας και Απασχόλησης που αφορά 12.800 θέσεις απασχόλησης, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για 100.000 θέσεις, το επόμενο εξάμηνο.

  -Παράλληλα, θα κατατεθούν: το νομοσχέδιο για την Έρευνα και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, όπου,μεταξύ άλλων,θεσπίζεται η Κάρτα Υγείας για τους ανασφάλιστους.

  -Επίσης, θα ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της περιοχής των Λιπασμάτων Δραπετσώνας και την απόδοσή τους στους κατοίκους της περιοχής.

  Η ματαίωση των υπαρκτών σεναρίων που επιδίωκαν καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης και η υλοποίηση των δεσμεύσεων

  Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ματαίωσε τα υπαρκτά σενάρια που επεδίωκαν να καθυστερήσει η ανακεφαλαιοποίηση, με τον κίνδυνο σοβαρών επιπτώσεων, και να καταργηθεί η προστασία στην πρώτη κατοικία. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν πως η δραστηριότητα της κυβέρνησης προς κάθε κατεύθυνση (Ολάντ, Ντομπρόβσκις, Στάινμάγιερ, Μοσκοβισί, Σουλτς) "ήταν το προηγούμενο διάστημα συνεχής και απέτρεψε αυτά τα ενδεχόμενα", τα οποία, όπως αναφέρουν, παρέμεναν ανοικτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

  Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθυμίζουν δεσμεύσεις της που τήρησε, μέσα σε ένα δύσκολο πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Επισημαίνουν συγκεκριμένα την υλοποίηση της δέσμευσής της για κατάργηση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (ο συντελεστής παραμένει μηδενικός), καθώς επίσης και την εξαίρεση των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.

  Σχόλιο κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας για όσα ακούγονται σε μέσα ενημέρωσης

  Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφερόμενοι στα όσα λέγονται και ακούγονται σε μέσα ενημέρωσης τόνισαν σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ." Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας είναι πάγιες από την επομένη των εκλογών .Εχουν εκφρασθεί κατά καιρούς και δεν αποτελούν κάτι το καινούργιο."
  Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Φούντωσαν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση μετά τις δύο απώλειες της συγκυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top