• Latest News

  [Photo] Στον "αέρα" οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

  Με το «καλημέρα» ξεκίνησαν τα προβλήματα για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της ΝΔ. Λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε την προγραμματισμένη ώρα, στις 7 το πρωί.

  Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Σάββατο και οι δοκιμές στο τεχνικό κομμάτι διαδεχόταν η μια την άλλη. Ενα ακόμη πρόβλημα που προέκυψε χθες πολύ αργά το βράδυ ήταν ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

  Λίγο πριν από τις 9.30, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής σύμφωνα με το iefimerida.gr.

  Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

  Δύο εναλλακτικές εξετάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα. Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ αναμένεται να ψηφίσουν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται πως είναι ότι πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικό- αφού έχει καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.

  Τις παραιτήσεις των υπευθύνων ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω Twitter.
  Τα μηνύματα των υποψηφίων

  Συγγνώμη στους ψηφοφόρους για τα προβλήματα στη διαδικασία της ψηφοφορίας ζήτησε μέσω Twitter ο Αντωνις Γεωργιάδης:  

  «Συνιστώ στους πολίτες να μη πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9 π.μ αναμένοντας ενημέρωση» έγραψε στο Twiiter του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  Την άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης ζήτησε μέσω του Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
  Πρόβλημα υπήρχε και στη μηχανογράφηση από τους λάθους κωδικούς που δόθηκαν στα εκλογικά κέντρα.
  Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η εφορευτική επιτροπή της ΝΔ.
  Σύμφωνα με το καταστατικό αν το σύστημα πέσει η διαδικασία αναβάλλεται.

  Πώς θα γίνει η διαδικασία

  Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος θα μπορέσουν να προσέλθουν σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες που έχουν στηθεί.

  Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Πολλά θα κριθούν για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, από το αποτέλεσμα των εκλογών της καθώς και τη στάση της ως αξιωματική αντιπολίτευση στις κρίσιμες ημέρες που έρχονται για τη χώρα.

  Πολύ σημαντικό επίσης, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος τρίτος και τέταρτος και ποιος θα εκλεγεί, ενώ εάν γίνει δεύτερος γύρος (σ.σ. χρειάζεται 50%+1 για να εκλεγεί κάποιος από τον πρώτο γύρο, εκτός εάν υπάρξει συμφωνία όλων των υποψηφίων για μη διεξαγωγή του δεύτερου) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμαχίες και κυρίως οι πολιτικές συμφωνίες που θα προκύψουν.

  Ήδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

  Όσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

  Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

  Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο.

  Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το βράδυ.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Photo] Στον "αέρα" οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top