• Latest News

  [Video] Έντονες επικρίσεις κατά της ΝΔ από τον Πρωθυπουργό

  Έντονες επικρίσεις κατά της ΝΔ για την στάση της στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διατύπωσε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του, τονίζοντας, ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πεδίο σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.

  Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη, το προσφυγικό πρόβλημα, το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει και στα τρία παρά τις ενστάσεις.

  Για την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών που αλλάζει τις ισορροπίες, ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επέκρινε τη ΝΔ καθώς ο κ. Πλακιωτάκης τάχθηκε κατά των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης σύμφωνα με το altsantiri.gr.

  Η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

  «Η χώρα μας αποτελεί πεδίο σταθερότητας σε μια βαθιά αποσταθεροποιημένη περιοχή.
  Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που αλλάζει δεδομένα και ισορροπίες στην Ευρώπη.
  Και οι ροές αυτές περνούν από τη χώρα μας.
  Απαιτείται επομένως υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση.
  Από όλο το πολιτικό σύστημα.
  Δυστυχώς, σήμερα, αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική, θεσμική και ηθική εξόντωση του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια, απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης, ούτε την αναγκαία σοβαρότητα.

  Αντιλαμβάνομαι ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δομική και διαρκή κρίση και έχει να διαχειριστεί τις καθόλου εύκολες εσωκομματικές της διαδικασίες.

  Το σέβομαι απόλυτα.
  Ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει.
  Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί θεσμικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς σήμερα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

  Το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε πλήρως στο ανακοινωθέν της Συνόδου των Πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ, τόσο στο θέμα του αναγκαίου διαλόγου για το ασφαλιστικό και τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, όσο, όμως, και στα ζητήματα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, καθιστά ιδιαίτερα προβληματική τη δυνατότητα συνεννόησης, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
  Ιδιαίτερα, δε, όταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται στη σύσκεψη να διαφωνεί με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων στα νησιά που δέχονται τις ροές.

  Παρόμοιες θέσεις δεν υπονομεύουν τη κυβέρνηση, υπονομεύουν τη διεθνή θέση της χώρας.
  Σε ότι δε αφορά το ασφαλιστικό, είναι προφανές ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να κρατούν στάση υπονομευτική.
  Αυτοί, που από το 2010 έως σήμερα, έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 11 διαφορετικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων.
  Αυτοί που χρέωσαν με δισεκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία με το καταστροφικό PSI.
  Σήμερα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε έναν διάλογο συντεταγμένο.
  Τους ζήτησα, τουλάχιστον, να συνταχθούν σε μια κοινή εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς περαιτέρω μειώσεις συντάξεων.
  Αρνήθηκαν.
  Ίσως πιστεύουν ότι έτσι αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης.
  Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους.
  Βάζουν τη κομματική τους επιβίωση πάνω από τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων.
  Θα διαψευστούν.
  Η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της, ώστε μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει -και έχουμε ψηφίσει άλλωστε από κοινού τον περασμένο Αύγουστο – να καταστήσουμε βιώσιμο το ασφαλιστικό, χωρίς νέες επώδυνες περικοπές στις συντάξεις .
  Ο διάλογος θα διεξαχθεί συντεταγμένα, πρώτα στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και ακολούθως στη Βουλή.
  Θα διεξαχθεί ούτως ή άλλως και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.
  Και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποια θα είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας.
  Θα επιχειρήσει να επηρεάσει τη θέση των αδελφών της ευρωπαϊκών κομμάτων υπέρ των ελληνικών θέσεων ;
  Ας το ελπίσουμε.
  Τέλος σε ότι δε αφορά τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, όλοι πλην ΝΔ συμφωνήσαμε να ανοίξουμε συντεταγμένα τις διαδικασίες, ακόμη και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο, από αυτή τη Βουλή.
  Η χώρα, σε αυτή τη κρίσιμη καμπή, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται εθνική συνοχή, λαϊκή ενότητα και πολιτική σταθερότητα.
  Το στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκτηση της κυριαρχίας μας έναντι των δανειστών, θα πετύχει.
  Ήδη οι συσχετισμοί αλλάζουν στην Ευρώπη.
  Και σε μια Ευρώπη που αλλάζει η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με τη κοινωνία όρθια».

  «Απάντηση» Γ. Πλακιωτάκη

  Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών. Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία εκπλήρωσε τον θεσμικό της ρόλο και πως ο ίδιος ως Πρόεδρός της, συμμετείχε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

  «Είναι μια ύψιστη διαδικασία και η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε με σαφήνεια – και εγώ προσωπικά – και τις θέσεις μας και τις απόψεις μας» είπε ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνοντας πως είχε τη δυνατότητα να στηλιτεύσει «και τις θέσεις και βεβαίως τις απόψεις και τις αστοχίες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του» ενώ τόνισε πως εξέφρασε την ανησυχία του «για την πορεία εξέλιξης των συγκεκριμένων ζητημάτων, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και τη Συνταγματική αναθεώρηση».

  «Η γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό είναι ότι: ο βασιλιάς είναι γυμνός» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Video] Έντονες επικρίσεις κατά της ΝΔ από τον Πρωθυπουργό Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top