• Latest News

  Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη - Νέος πρόεδρος στις 10/01/2016

  Το δίδυμο που θα δώσει τη μάχη για την προεδρία στη ΝΔ θα είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ολα ανοιχτά τα σενάρια είναι ανοιχτά για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις προθέσεις των χιλιάδων ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι συμμαχίες, οι οποίες και θα κρίνουν τον νικητή μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη στις 10 Ιανουαρίου. Μάλιστα αν οι χαμένοι του πρώτου γύρου Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε η διαδικασία είναι ανοικτή και μπορεί να μετατραπεί σε ντέρμπι. 

  Ωστόσο, η πλευρά Μεϊμαράκη έχει ισχυρό προβάδισμα και την καραμανλική πτέρυγα να τον στηρίζει, γεγονός που του έδωσε και τη μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο.

  Εκνευρισμός για τη γαλάζια... γραφειοκρατία 

  Η γαλάζια... γραφειοκρατία και με πρόσχημα την τυπολατρεία του Καταστατικού της ΝΔ, η Συγγρού έβαλε στην αναμονή τους 400.000 ψηφοφόρους και μετέθεσε για τη Δευτέρα το πρωί τα αποτελέσματα. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν να ανακοινωθούν το πρωί και συγκεκριμένα στις 08:00, ωστόσο μέχει τις 9:50 δεν υπήερχε καμία επίσημη ανακοίνωση.

  Εως τώρα με καταμετρημένες τις ψήφους στο 50% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τους 4 υποψηφίους να συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: 

  Μεϊμαράκης: Στο 40%

  Μητσοτάκης: Κοντά στο 30% 

  Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20%

  Γεωργιάδης: Κάτω από 10%

  Μεϊμαράκης: Μήνυμα στην κυβέρνηση η μαζική προσέλευση στις κάλπες

  Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους αργά τη νύχτα, τόνισε ότι η μαζική προσέλευση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ήταν μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες. Οσον αφορά το αποτέλεσμα δήλωνε ότι η εκλογή θα πάει σε δεύτερο γύρο και δεν τίθεται θέμα περί του αντιθέτου. 

  Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρθηκαν και στην επιρροή που είχαν οι διαρροές του κ. Καραμανλή στο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αποτελούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας.

  Μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων: 400.000 πήγαν στις κάλπες 

  Εντυπωσιακό ήταν η μαζική συμμετοχή των Νεοδημοκρατών που ξεπέρασε τις 400.000 ψήφους και από όλους τους υποψήφιους μεταφράστηκε ως μήνυμα της κεντροδεξιάς βάσης ότι "η ΝΔ είναι ζωντανή και ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίζει μόνος του στο πολιτικό σκηνικό".

  Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αναμενόμενο ότι θα κόψει πρώτος το νήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά που τον ήθελαν δεύτερο πίσω από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

  «Σήμερα 400.000 πολίτες πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. H συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία" ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε ξεκαθαρίσει η σειρά της εκλογής και πρόσθεσε: "Σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με πολλές χιλιάδες νέους φίλους του κόμματος μας...Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον σιωπηλή. Πολίτες κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στις ουρές και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Να προχωρήσουμε σε Δημιουργική Ανανέωση. Να γίνουμε το ταχύτερο αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

  Πώς θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον β΄γύρο

  Προδιαγράφοντας πως θα κινηθεί στον δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα: «Οι πολίτες όμως έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, την οικονομία σε καταστροφή, την κοινωνία σε μαζική ανεργία και φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας σήμερα κατάλαβε ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα και την αναξιοπιστία του. Tο ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, για το οποίο αγωνίστηκα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα επιβεβαιωθεί και θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου. Γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή. Απευθύνομαι προσωπικά σε όλους τους 400.000 πολίτες που προσήλθατε σήμερα στις κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιόν τιμήσατε με την ψήφο σας. Σας καλώ στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία με δημιουργική ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία. Στις 11 Ιανουαρίου θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα». 

  Στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη παρότι γνωρίζουν τις δυσκολίες θεωρούν ότι η δυναμική είναι πλέον μαζί του και για αυτό σε κάθε περίπτωση θα πάει στον δεύτερο γύρο όπου κι αν κλείσει τελικά η διαφορά. 

  Τζιτζικώστας: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη»

  Τα ξημερώματα και αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη αποχώρησε από το εκλογικό του κέντρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα». Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα ότι "η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ". Ακολούθως συνεχάρει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον 'Αδωνι Γεωργιάδη που, όπως είπε «μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες». 

  Όσο για τον δεύτερο γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποχωρώντας χθες από το εκλογικό του κέντρο δεν έδειξε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Από το περιβάλλον του έλεγαν ότι είναι νωρίς και πρόσθεταν ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα τηρήσει ουδέτερη στάση και σε κάθε περίπτωση θα αποφύγει τα παζάρια.

  Εως αργά το βράδυ πάντως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότι πρώτος δεν έκανε δήλωση αφού περιμένει να φανεί η τελική διαφορά όπως δεν έκανε και ο 'Αδωνις Γεωγιάδης σύμφωνα με το iefimerida.gr.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη - Νέος πρόεδρος στις 10/01/2016 Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top