• Latest News

  Άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης στις επιταγές της Α. Μέρκελ και του Α. Νταβούτογλου, μετατρέποντας την χώρα σε δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών

  Εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να φορτώσει τις βαρύτατες ευθύνες της για την απολύτως αποτυχημένη «διαπραγμάτευση» του μεταναστευτικού αναζητά η κυβέρνηση, καθώς πλέον ο κ.Τσιπρας είναι υπόλογος για μια άνευ όρων παράδοση στις επιταγές της κ. Μερκελ και του Α. Νταβουτογλου, μετατρέποντας την χώρα σε δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων τους οποίους βάζει στις βάρκες θανάτου η Τουρκία, αλλά αρνείται να υποδεχτεί η Ε.Ε σύμφωνα με πληροφορίες από το thetoc.gr.

  Με ερασιτεχνικούς χειρισμούς, έχοντας αναθέσει την διαχείριση της πιο σύνθετης και βαριάς κρίσης στον Γ. Μουζάλα και τη μισή κυβέρνηση να κινείται στην «αλληλέγγυα» κατεύθυνση των ανοικτών συνόρων για όλους, η χώρα οδηγήθηκε σε πραγματικό εγκλωβισμό 

  Αρχικά ο υπεύθυνος ήταν η «συντηρητική Ευρώπη» αλλά τώρα οι κυβερνητικοί δείχνουν προς την πλευρά του Επίτροπου Δ. Αβραμόπουλου, θεωρώντας ότι τις δικές τους αδυναμίες και ιδεοληψίες που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή τραγική κατάσταση, έπρεπε να καλύψει ο κ. Αβραμόπουλος ο όποιος όμως εκ της ιδιότητας του δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εθνικός παράγοντας αλλά ως θεσμικό όργανο της Κομισιόν που εκπροσωπεί τα 28 κράτη μέλη.

  Με ερασιτεχνικούς χειρισμούς, έχοντας αναθέσει την διαχείριση της πιο σύνθετης και βαριάς κρίσης στον Γ. Μουζάλα και τη μισή κυβέρνηση να κινείται στην «αλληλέγγυα» κατεύθυνση των ανοικτών συνόρων για όλους, η χώρα οδηγήθηκε σε πραγματικό εγκλωβισμό όπου και χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παραμείνουν στην Ελλάδα και συγχρόνως να πρέπει να δίνει καθημερινές μάχες για την απόκρουση των προσπαθειών για αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας με αιχμή το προσφυγικό. 

  Γιατί εκπλιπαρεί ο Αλ. Τσίπρας

  Έτσι σήμερα ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται εντελώς αποδυναμωμένος στην Σύνοδο Κορυφής:
  Εκλιπαρεί τους ευρωπαίους να σεβασθούν την δέσμευση τους για μετεγκατάσταση προσφύγων από τις δεκάδες χιλιάδες που βρίσκονται στην Ελλάδα(αν και μόλις 100 έχουν μετεγκατασταθεί),

  Εκλιπαρεί την Τουρκία να εφαρμόσει την Συμφωνία επανεισδοχής και προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι δημιουργία των hot spot στην Ελλάδα και στα νησιά μετατρέπει τελικά και επίσημα την Ελλάδα σε πύλη εισόδου προς την Ευρώπη των προσφύγων και των λαθρομεταναστών της Μέσης Ανατολής ,της Ασίας και της Αφρικής. 

  Ο κ. Τσιπρας προσυπέγραψε στην προηγουμένη Σύνοδο ότι θα υποδεχθεί και στεγάσει «τουλάχιστον» 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα χωρίς να κατορθώσει (πιθανόν δεν το επεδίωξε καν) να συνδέσει αυτόν τον αριθμό, με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που δέχεται η χώρα, ώστε να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαφόν προσφύγων και μεταναστών που μπορεί να διαχειριστεί υπό ανθρώπινες συνθήκες η χώρα μας, καθημερινά.

  Έτσι χθες έτρεχε ο κ. Τσίπρας στα νησιά με το Μαξίμου να διαρρέει USB με τις … «μακέτες» των hot spot που έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ,γνωρίζοντας ότι οι ευρωπαϊκοί εταίροι καμία διάθεση για υποδοχή νέων προσφύγων δεν έχουν και συνεπώς εφόσον η Τουρκία δεν διακόπτει την ροή και από τα Σκόπια έχει περιοριστεί η έξοδος, η Ελλάδα μετατρέπεται σε στρατόπεδο προσφύγων.

  Ζήτημα εθνικής κυριαρχίας 

  Πέραν του τεράστιου προβλήματα όμως του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκύπτει μια σειρά προβλημάτων που άπτονται των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η ευρωπαική Ακτοφυλακή που προτείνεται από την Κομισιόν, σε ποιές περιοχές και με ποια εντολή θα επιχειρεί; 

  Πριν από δύο δεκαετίες η αναγνώριση των ελληνικών συνόρων από οποιοδήποτε θεσμό της Ε.Ε. θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη. Όμως τώρα η αναφορά σε «περιπολίες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» κάθε άλλο παρά συνιστούν αυτό που όλοι ήλπιζαν στο παρελθόν, ως αναγνώριση της ελληνικής κυριαρχίας έναντι της τουρκικής διεκδίκησης.

  Το ερώτημα που δεν απάντησε η Αθήνα και η Λευκωσία είναι το πώς θα λαμβάνει την εντολή για ανάληψη δράσης η δύναμη της Frontex και ποιος θα καθορίζει το πεδίο δράσης της. Ειδικά για την Ελλάδα είναι πολύ λεπτό το ζήτημα, καθώς όχι μόνο η Τουρκία αλλά και ορισμένες συμμαχικές δυνάμεις δεν αναγνωρίζουν το πλήρες εύρος του Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

  Τα επιχειρησιακά προβλήματα παραμένουν πολλά. Για παράδειγμα εάν προκύψει επεισόδιο ανατολικά της Σκύρου στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Ποιος θα έχει αρμοδιότητα ; Η ελληνική πλευρά ή η Τουρκία; 'Η μήπως θα έχει την αρμοδιότητα ένας υπερεθνικός γραφειοκρατικός μηχανισμός ; Και η Αθήνα με ποιο τρόπο κατοχύρωσε σε αυτή την πολύπλοκη διαδικασία, ότι η Ε.Ε θα αποδέχεται και θα προστατεύσει πλέον ως ευρωπαϊκό χώρο όλη την έκταση του FIR Αθηνών; Γιατί η αναφορά σε προστασία των «θαλασσίων συνόρων» παραπέμπει απλώς στα 6 ν.μ. .Αλλά η καθημερινή μάχη με την Τουρκία δεν δίνεται για τα έξι ναυτικά μίλια. Δίνεται για όλη την περιοχή έξω από τα 6 ν.μ..

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης στις επιταγές της Α. Μέρκελ και του Α. Νταβούτογλου, μετατρέποντας την χώρα σε δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top