• Latest News

  [Photo] Αυτός είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Τζανέτος Φιλιππάκος - Όλα όσα δεν ξέρετε

  Πριν από δέκα μέρες βρισκόντουσαν 4500 μετανάστες τρίτων χωρών- παράτυποι μετανάστες και 7000 πρόσφυγες ( Σύριοι – Αφγανοί – Ιρακινοί) στην Ειδομένη. Σχεδιάστηκαν διαδοχικές επιχειρησιακές δράσεις και σε συνεργασία με τους Σκοπιανούς μηδενίστηκε ο αριθμός προσφύγων που ήταν προς διέλευση, και περιορίστηκε ο αριθμός των παραμενόντων παράτυπων μεταναστών σε 1300 οι οποίοι εγκλώβιζαν τις γραμμές των τρένων και της λειτουργίας τους. Εφαρμόστηκε η υλοποίηση του τελικού σχεδίου υπό τον συντονισμό εποπτεία, επιχειρησιακό σχεδιασμό του γενικού γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου. 

  Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 30 πούλμαν για την μεταφορά των παραμενόντων με κατεύθυνση την προσωρινή διαμονή τους στις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας. 
  Πηγές μας αναφέρουν πως δεν έχει ξαναγίνει τέτοιας έκτασης μεγάλη επιχείρηση στα χρονικά της ιστορίας της αστυνομίας.

  Αλλά ας τον γνωρίσουμε καλύτερα, αφού πρόκειται για ένα σεβαστό και αποδεκτό πρόσωπο τόσο στον χώρο του όσο και στην κοινωνία. 

  O Τζανέτος Φιλιππάκος του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1952. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων και διαμένει μόνιμα στο Χαϊδάρι – Αττικής.
  Είναι ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

  Αποστρατεύτηκε το έτος 2009 από την Ελληνική Αστυνομία και από το 2012 συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο και κατείχε θέση Γραμματέα σε θέματα Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη.

  Την 30-04-15 με το Φ.Ε.Κ.298/28-04-2015 διορίσθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Πρόκειται για μία νέα θέση, με κύριες αρμοδιότητες το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/ Α.Ε.Α.

  Έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες και έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές (ΠΑΝΤΕΙΟ).

  Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα και πλήθος σεμιναρίων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, στα αντικείμενα της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης, Management και Εγκληματολογίας.
  Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του σταδιοδρομίας, πέραν των συστηματικών θεσμοθετημέων εκπαιδεύσεων, εκπαιδεύτηκε σε θέματα Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ολυμπιακή Ασφάλεια, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διοίκησης – Ηγεσίας κ.α.
  Διδάσκει, ως Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία επί 18 έτη, έως και σήμερα, θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης (Λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών – Πεζές και Εποχούμενες Περιπολίες).
  Για την προσφορά του στην κοινωνία και την Αστυνομία τιμήθηκε πολλάκις από την Πολιτεία.

  Είναι γνωστό της πάση πως πρόκειται για μια προσωπικότητα που σε κάθε του κίνηση δείχνει πρώτα το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχει καθένας σε τέτοιες θέσεις "κλειδιά ".
  Σε όλη του τη ζωή μέχρι σήμερα τήρησε αρχές και αξίες, πολέμησε την παρανομία, το άδικο και τη διαφθορά και στάθηκε δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε εκείνους που το είχαν ανάγκη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Photo] Αυτός είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Τζανέτος Φιλιππάκος - Όλα όσα δεν ξέρετε Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top