• Latest News

  [Photos] Μπλεγμένος σε σκάνδαλο ο άνθρωπος της Μέρκελ που επαναφέρει το σενάριο του Grexit!

  Του Πέτρου Παπαβασιλείου
  Το ίδιο σκληρός με τον συνονόματό του υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, ο οποίος πρότεινε ως καλύτερη λύση το «Grexit ορισμένου χρόνου». Ο 51χρονος πρώην τραπεζίτης της Commerzbank, ο οποίος αποτελεί τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των συμπατριωτών του, από τα 67 στα 70 έτη, κατηγόρησε την Αθήνα ότι δεν τηρεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.
  Ο κ. Στάιγκερ, κάτοχος δύο σημαντικών τιμητικών διακρίσεων (ομοσπονδιακός σταυρός αξίας και βραβείο του Τάγματος της Τιμής της Έσσης) για την εξαιρετική αφοσίωσή του στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και των κοινωνικών υποθέσεων, είναι ο πολιτικός που έχει δηλώσει (σύμφωνα με το wirtschaftsrat.deutscland) ότι «όποιος σπάει το σύμφωνο σταθερότητας θα πρέπει να τιμωρείται». Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το νούμερο ένα point στις ατζέντες του είναι η «δημοσιονομική εξυγίανση».
  Ο Βόλφγκανγκ Στάιγκερ σε αφίσα του 1994
  Είναι ο ίδιος που είχε ζητήσει να μπει ένα φρένο στα ελλείμματα του γερμανικού προϋπολογισμού, απευθύνοντας παράλληλα «έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην αποφασίζει συνεχώς το Κοινοβούλιο για θέματα που έχουν να κάνουν με την σταθεροποίηση του ευρώ και τα ενεργειακά», αλλά αντίθετα οι κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται από μικρότερες ομάδες ευθύνης (wirtschaftsrat.de).
  Αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο (;) ο «σκληρός» κύριος Στάιγκερ

  Μία από τις πιο περιπετειώδης περιόδους για τον γενικό γραμματέα του Οικονομικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ήταν το διάστημα 2002-2009, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το γερμανικό κοινοβούλιο για να αναζητήσει την τύχη του στον κόσμο των επιχειρήσεων. Ωστόσο, το πέρασμα του κ. Στάιγκερ από την ιδιωτική πρωτοβουλία μάλλον δεν του άφησε και τις καλύτερες αναμνήσεις. Η εταιρεία διαφήμισης και προβολής Zoffel Hoff Partner, η οποία μετονομάστηκε αργότερα σε Zoffel Steiger Group (ZSG), ενεπλάκη σε σκάνδαλα υπεξαίρεσης και απάτης για ποσά που αγγίζουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ. Το περιφερειακό δικαστήριο της Έσσης είχε απαγγείλει σειρά κατηγοριών εναντίον τεσσάρων προσώπων τα οποία συνδέονταν εταιρικά και έμμεσα με τον Βόλφγκανγκ Στάιγκερ.

  Το 2006 η εταιρεία με τις διαδοχικές μετονομασίες και με τον Τύπο της εποχής να επιμένει στο «σκάνδαλο Zoffel», κάνει ένα νέο ξεκίνημα ως Wunschkind Holding. Οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη ενός συγκεκριμένου προσώπου. Το όνομα, πάντως, του κ. Στάιγκερ έτυχε να φιγουράρει σε μια επιχειρηματική επωνυμία, η οποία είχε καταστεί -τουλάχιστον σε επίπεδο φημολογιών- συνώνυμο της απάτης (Zoffel Steiger Group). Σημειώνεται ότι την εποχή που οι εφημερίδες στη Γερμανία ασχολούνταν με «σκάνδαλο Zoffel» το ιδρυτικό στέλεχος της μητρικής εταιρείας Ραλφ Τίπλετ και φίλος του κ. Στάιγκερ αντέκρουε σθεναρά τις κατηγορίες. Αργότερα, επί ημερών Wunschkind, ο Τίπλετ από βασικός μέτοχος ανέλαβε χρέη διευθύνοντα συμβούλου για να σβήσει μια και καλή η ταραχώδης περίοδος της Zoffel Steiger Group.

  Στην παρακάτω φωτογραφία, που προέρχεται από το horizont.net, ο Ραλφ Τίπλετ εικονίζεται πρώτος από αριστερά (στην πίσω σειρά) και ο Βόλφγκανγκ Στάιγκερ κάτω δεξιά. Ο πρώτος και ο τελευταίος κρίκος μιας εταιρείας με «περίεργο» παρελθόν… 
  Οι μέτοχοι της εταιρείας Wunschkind. Πρόκειται για την πρώην Zoffel Partner και Zoffel Steiger Group. Ανάμεσά τους χαμογελαστός και αισιόδοξος ο σημερινός γενικός γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ


  πηγή:altsantiri.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Photos] Μπλεγμένος σε σκάνδαλο ο άνθρωπος της Μέρκελ που επαναφέρει το σενάριο του Grexit! Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top