• Latest News

  ΜΕ'Ι'ΜΑΡΑΚΗΣ VS ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

  Με το βλέμμα στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη μπει δυναμικά στην προσπάθεια να δώσουν ένα σαφές στίγμα των θέσεών τους αλλά και να αντλήσουν ψήφους από άλλες δεξαμενές με σκοπό τον προσεταιρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων εκ των 128.093 που κατά τον πρώτο γύρο στήριξαν τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Αδωνη Γεωργιάδη.

  Τα στενά χρονικά περιθώρια μέχρι την Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών τούς υπαγορεύουν να επιχειρήσουν την προσέγγιση μέσα στην εορταστική περίοδο, με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Παραμένοντας στη γραμμή που μέχρι τώρα ακολούθησαν, ο μεν Βαγγέλης Μεϊμαράκης «θα απευθυνθεί στους πολλούς» με περιοδείες και απευθείας προσέγγιση στα κενά που άφησε πριν από την πρώτη φάση, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει επικοινωνιακά δυναμικό «παρών» χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

  Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα περιοδεύσει σε περιοχές που τα εκλογικά αποτελέσματα δεν τον ικανοποίησαν αλλά και σε εκείνες που δεν πρόλαβε πριν από τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου.

  Σε όσους ασκούν κριτική για έλλειψη θέσεων παραπέμπει στο πρόγραμμα που παρουσίασε στην ομιλία του στη ΔΕΘ κι επειδή σε αυτό αναλύονται κυρίως θέματα οικονομίας, σχεδιάζει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων που περιλαμβάνονται ούτως ή άλλως στην ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα την οποία οι επιτελείς του έχουν λεπτομερώς εκπονήσει.

  Στοχεύει στους πολλούς

  Οι πολλές συνεντεύξεις και η εντατική ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν εξαρχής επιλογή του και έτσι πρόκειται να κινηθεί και στη συνέχεια. Προτίθεται λοιπόν «να απευθυνθεί στους πολλούς» ακόμη και πέρα από το εκλογικό σώμα που πήγε να ψηφίσει στις γαλάζιες εκλογές, γιατί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν συνεργάτες του, μέλημά του είναι «να ξανασυναντηθεί η ΝΔ με την κοινωνία».

  Και οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι έχει παρέλθει η εποχή των κομματαρχών κι έτσι η δήλωση στήριξης από συγκεκριμένους βουλευτές ή και από τους δύο υποψηφίους που αποκλείστηκαν κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δεν θα επηρεάσει -τουλάχιστον όχι στα τυφλά- τους ψηφοφόρους προς τη μία ή την άλλη επιλογή.

  Είναι ωστόσο σαφές πως η ιδεολογική συζήτηση θα βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης. Μένει να φανεί πώς θα δομήσουν μια ιδεολογική σύγκρουση δύο κατεξοχήν εκπρόσωποι της στροφής της ΝΔ προς το Κέντρο και τη μετριοπάθεια.

  Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμάται ότι οι περιοδείες είναι δύσκολες σε αυτήν τη φάση, μέσα στην περίοδο των εορτών.

  Ετσι, έμφαση θα δοθεί στην επικοινωνία και θα βασίζεται σε δύο συνιστώσες: α. Στην προβολή της άποψης ότι ο Κυριάκος μπορεί να αλλάξει τη ΝΔ και β. Στην αντίληψη τού ότι επειδή ο κίνδυνος να καταρρεύσει η κυβέρνηση είναι ορατός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική.

  Η προεκλογική στρατηγική της πλευράς αυτής θα βασιστεί σ' ένα γενικευμένο επικοινωνιακό άνοιγμα με συνεντεύξεις τόσο σε πανελλαδικής εμβέλειας όσο και σε περιφερειακά μέσα. Ταυτόχρονα ωστόσο, σύμφωνα με τον βασικό σχεδιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ελλάδα και θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ώστε να έλθει πιο κοντά με τους ψηφοφόρους του οχυρού του Απ. Τζιτζικώστα.

  Εισροή στελεχών

  Κύκλοι του περιβάλλοντος Μητσοτάκη βλέπουν εισροή στελεχών που κατά την πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ή τον Αδωνη Γεωργιάδη, αλλά τονίζουν -όπως άλλωστε κάνει και η πλευρά Μεϊμαράκη- πως δεν πρόκειται να γίνει καμία διαπραγμάτευση. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται τίμια και ξεκάθαρη και από τις δύο πλευρές η ανοιχτή δήλωση του Αδωνη Γεωργιάδη αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου, προκειμένου να διαλυθούν οι εντυπώσεις πως μπορεί σε οποιοδήποτε επίπεδο να διεξαχθεί κάποιο παζάρι.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέπεια στη μέχρι τώρα τακτική που ακολούθησε, θα προβάλει την καθαρή στάση και θέση του για το πώς θα αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία, με ευθεία αναφορά στο πρόγραμμα των 111 ημερών, μέχρι την 1η Μαΐου, οπότε και θα έχει βάσει χρονοδιαγράμματος ολοκληρωθεί η φάση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr

  Επίσης είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αν και προτάσσεται η περίφημη αφετηρία εκ μηδενικής βάσεως για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ ανεβάζουν ή ρίχνουν κατά περίπτωση τους τόνους και στέλνουν ο καθένας το δικό του μήνυμα για την περίφημη επόμενη μέρα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΜΕ'Ι'ΜΑΡΑΚΗΣ VS ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top