• Latest News

  Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες: Εσύ υπέγραψες;

  Ο αρχικός στόχος της εκστρατείας ήταν να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης των Ελλήνων που υποδέχονται, συχνά με αυτοθυσία, τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο, η υποστήριξη που βρήκε η προσπάθεια ήταν τόσο ενθουσιώδης, ώστε ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής, οι υπογραφές ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

  Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, σε συνεργασία με το protothema.gr και άλλους ελληνικούς ενημερωτικούς κόμβους στο διαδίκτυο, προσκαλεί όλους όσοι βλέπουν σαν ήρωες τους συμπατριώτες μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης να προσθέσουν την υπογραφή τους. Η καμπάνια της συλλογής υπογραφών λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής και η ανταπόκριση είναι τεράστια, καθώς ο πρώτος στόχος κατακτήθηκε και ο επόμενος είναι το ρεκόρ. Όσο περισσότερες υπογραφές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η πρόταση της υποψηφιότητας υπέρ των Ελλήνων ηρώων.

  Ας βοηθήσουμε όλοι να αναγνωριστεί με το βραβείο Νόμπελ η ανθρωπιά των Ελλήνων. 

  Για να ψηφίσεις κι εσύ, ακολούθησε το παρακάτω LINK: https://secure.avaaz.org/el/nobel_proto_thema/?1453987404. Και αφού ψηφίσεις, προσπάθησε να διαδώσεις την ψηφοφορία μέσω social media, με email ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορείς.

  Το αίτημα της καμπάνιας διατυπώνεται ως εξής: Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.

  Το μήνυμα που συντάχθηκε από το Mega και υιοθετήθηκε από όλα τα ενημερωτικά site που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι το ακόλουθο: «Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

  Και ενώ οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από φράχτες, οι αλληλέγγυοι νησιώτες είναι εκεί μέρα και νύχτα, με κρύο και καύσωνα, για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό και στέγη. Συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τα κύματα. 

  Με τις πράξεις τους έπνιξαν το φόβο και το ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και απέδειξαν ότι σε στιγμές κρίσης, στεκόμαστε ως μία ενωμένη ανθρωπότητα. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε αυτό το μήνυμα να ακουστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να γίνει παράδειγμα. 

  Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα, για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου. Για να μετρήσει η στήριξή σου, πληκτρολόγησε το email σου και τα στοιχεία σου στο κουτί και πάτα 'Υπογράφω'. Αφού υπογράψεις, διάδωσέ το παντού μέσω email, Facebook και Twitter για να μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές μπορούμε! 

  Η ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής και εκατό καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές μας στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ μαζί με την επίσημη υποψηφιότητα».

  Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου το MEGA μαζί με τα μεγαλύτερα websites της χώρας κορύφωσε την προσπάθειά συλλογής 500.000 υπογραφών στη διαδικτυακή ψηφοφορία του avaaz.org με στόχο να κατατεθεί πρόταση στη Νορβηγική Ακαδημία ώστε να απονεμηθεί στους Ήρωες του Αιγαίου το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

  Ταυτόχρονα το protothema.gr και τα υπόλοιπα sites κοινοποίησαν σε όλα τα social media το ψήφισμα ζητώντας υπογραφές. Ακόμα και με μαζική αποστολή email σε κάθε φίλο, συνάδελφο, συνεργάτη, όλοι μαζί θα βάλουμε στόχο να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τις 500.000 υπογραφές.


  Ψήφισε κι εσύ τώρα για τους Ήρωες του Αιγαίου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες: Εσύ υπέγραψες; Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top