• Latest News

  "Μπαράζ" επαφών Παππά για τις άδειες των καναλιών

  Σε συνέχεια της διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν όψει της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ) και της Digea.

  Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε με τους φορείς «το ενδεχόμενο αξιοποίησης πόρων που σήμερα είναι χαρακτηρισμένοι ως φορολογικοί αλλά δεν εισπράττονται προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική παραγωγή. Ο υπουργός Επικρατείας τοποθετήθηκε θετικά στη συγκεκριμένη προοπτική και τόνισε ότι θα εξεταστούν τρόποι υλοποίησής της».

  Επίσης, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  «Η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι ευπρόσδεκτη από τον κλάδο, προκειμένου να διασφαλιστεί επιτέλους η διαφάνεια και η δεοντολογία.

  Είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της αμοιβής όλων όσοι εργάζονται στις παραγωγές, αφού σήμερα ο κανόνας είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σίριαλ αμείβονται στην καλύτερη περίπτωση με εξάμηνη καθυστέρηση από την προβολή του κάθε επεισοδίου, που μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε καθυστέρηση ενός και ενάμιση χρόνου από τα γυρίσματα.

  Εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δόλιας πτώχευσης τηλεοπτικών εταιρειών, οι οποίες θα αφήσουν πίσω τους τεράστιες οφειλές.

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία που ψηφίστηκε όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να εξασφαλιστεί η αποτροπή τέτοιων φαινομένων και υπογράμμισε την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ασφαλιστικά, συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων κ.λπ.»

  Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, ο Β' αντιπρόεδρος της ΠΟΘΑ Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ Γιάννης Σιοροβίγκας, η Α' γενική γραμματέας της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ Μάχη Αρβανίτη, η Β' αντιπρόεδρος του ΣΕΗ Ηρώ Μανέ και ο γενικός γραμματέας της ΕΤΕ Κώστας Σκόνδρας.
  Επίσης, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε και με τη διοίκηση της Digea.

  Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς, «ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου αναφορικά με τον αριθμό των αδειών και συζήτησαν διάφορα επιμέρους θέματα εφαρμογής του νόμου».

  Στην συνάντηση, έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Digea Στρατής Λιαρέλης, ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος και ο γενικός διευθυντής του φορέα Γιώργος Γαμπρίτσος.
  πηγή:altsantiri.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: "Μπαράζ" επαφών Παππά για τις άδειες των καναλιών Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top