• Latest News

  HXHTIKO - Α. Σπηλιωτόπουλος: 2.5 κανάλια «χωράνε» στην Ελλάδα!

  Με ηχηρή του παρέμβαση Στο Κόκκινο 105,5, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επιδοκιμάζει απόλυτα τον νόμο Παππά και "αδειάζει" την επιχειρηματολογία της Συγγρού.

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ:


  Το κλίμα... ενωμένης ΝΔ που καλλιέργησαν τα συστημικά ΜΜΕ μετά την εκλογή του (φυτευτού) Μητσοτάκη διαλύεται εκκωφαντικά.
  Την ώρα που ο Κυριάκος με τα πρωτοπαλίκαρα του δίνουν μάχη... ζωής βάζοντας πλάτη στους καναλάρχες, το καραμανλικό μπλοκ φροντίζει να διαφοροποιείται με έμφαση αλλά και επιχειρήματα.
  Αρχικά, ήταν ο Βύρωνας Πολύδωρας που μίλησε για τους "νταβατζήδες" και αποθέωσε τον νόμο Παππά. Στην συνέχεια ήταν ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής του οποίου η ηχηρή απουσία κατά τη ψηφοφορία για τις τηλεοπτικές άδειες την Πέμπτη το βράδυ πάγωσε για τα καλά το εσωτερικό της γαλάζιας πολυκατοικίας και σήμερα, Σάββατο, ήταν η σειρά του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
  Ο επί σειρά ετών υπουργός του Καραμανλή (και βουλευτής της ΝΔ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014) με παρέμβαση του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο πήρε σαφείς αποστάσεις από τη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία: "Έχω διαφορετική άποψη από τη ΝΔ στο θέμα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την αποκατάστασης της διαφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο" δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
  Στην συνέχεια, ο Σπηλιοτόπουλος έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία που φανερώνουν ότι το επιχείρημα της ΝΔ που μιλάει για... άπειρες άδειες, απλώς δεν ισχύει: "Συμμετείχα σε ομάδα που είχε συνεργαστεί και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη μελέτη του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου στη χώρα. Με συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας είδαμε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πάνω από 2,5 πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί. Από τις 2,5 άδειες και πάνω χάνεται η οικονομική βιωσιμότητα και μιλάμε για ζημιογόνες τηλεοπτικές επιχειρήσεις".
  Ο πρώην βουλευτής έθιξε το θέμα της διαπλοκής: "Εγώ δεν ξέρω πολλούς επιχειρηματίες που να θέλουν να βάλουν τα χρήματα τους για να έχουν μια ζημιογόνα επιχείρηση εκτός αν υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, τα οποία έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μπορεί να μπαίνω μέσα ως επιχειρηματίας έχοντας ένα τηλεοπτικό κανάλι, αλλά το κάνω γιατί στην πίσω πλευρά του μυαλού μου έχω ότι θα πιέσω την πολιτική εξουσία για να πάρω άλλες δουλειές και να βγάλω περισσότερα χρήματα με άλλους τρόπους". Σαφής περιγραφή του τριγώνου "καναλάρχες-τράπεζες-πολιτικοί" που έρχεται να τσακίσει ο νόμος Παππά...
  "Μια οικονομική μελέτη του Πανεπιστημίου να είναι και λίγο αυστηρή, από την άλλη πλευρά δεν είναι 2,5 οι άδειες; Να είναι 3, να είναι 4; Παραπάνω δεν μπορεί να είναι" τόνισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αποδεικνύοντας ότι οι τέσσερις άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι στα όρια των αντοχών της αγοράς (όταν η διαπλοκή δεν θα είναι πια εδώ).
  "Δεν είναι δυνατόν να μη μπει και μια τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο το οποίο λειτουργούσε με καθεστώς ημιπαρανομίας ή αν θέλετε ημινομιμότητας από το '89 και κανείς δεν έβαζε τάξη είτε από φόβο πολιτικού κόστους είτε γιατί πιστεύανε τότε οι πολιτικοί ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ. Με αποτέλεσμα ότι όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια έγινε ακριβώς το αντίθετο. Τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική εξουσία και τελικά από 4η εξουσία έγιναν 1η" είπε ο Σπηλιωτόπουλος. Ο επί δεκαπέντε χρόνια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζουμε.
  Κυριάκο, ο βασιλιάς είναι γυμνός.

  Next
  This is the most recent post.
  Παλαιότερη Ανάρτηση
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: HXHTIKO - Α. Σπηλιωτόπουλος: 2.5 κανάλια «χωράνε» στην Ελλάδα! Rating: 5 Reviewed By: tronick
  Scroll to Top