• Latest News

  [Photo] Μπλόκο διαρκείας σε εθνικές οδούς, τελωνεία και λιμάνια

  Κορυφώνουν, από το μεσημέρι του Σαββάτου, τις αντιδράσεις τους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο οι αγρότες με 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, λιμανιών, αεροδρομίων και τελωνείων.

  Παράλληλα στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν ότι θα κατέβουν ακόμη και στην Αθήνα με τα τρακτέρ.

  Θέλοντας μάλιστα να προλάβουν οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση οι αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών καταδικάζουν κάθε προσπάθεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό απ' όπου κι αν προέρχεται και καλούν τους βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στα δίκαια, όπως λένε, αιτήματα τους. Τέλος δηλώνουν ότι εντός των επομένων ημερών θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.
  Σήμερα οι αγρότες στα Τέμπη έχουν προχωρήσει σε νέο 12ωρο αποκλεισμό της ΠΑΘΕ από τις 10 το πρωί ενώ οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη έφτασαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης στο θέατρο Μακεδονικών Σπουδών απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

  Ανάλογη στάση κρατούν και οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα έως τις 20:00 θα είναι κλειστή σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, από τους αγρότες, ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει να την κλείσουν από τις 12:00 έως τις 24:00, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τους παράδρομους.

  Στα δύο μπλόκα της Φθιώτιδας, στο 140ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν τη Λαμία, οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο (12:00 έως 14:00) και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00με κλειστούς και τους παράδρομους.

  Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο (12:00 έως 14:00) και από τις 19:00 έως τις 22:00 και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00.

  Το χρονικό της απόφασης για 24ωρους αποκλεισμούς δρόμους και τελωνείων

  Κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από δεκάδες μπλόκα από όλη τη χώρα, αποφασίστηκε ο 24ωρος αποκλεισμός των εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας, από το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. 

  Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε έξι ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σφράγισαν εκ νέου το πάγιο αίτημα για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

  Επίσης, ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τον αποκλεισμό για ένα δίωρο - την Τρίτη - του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

  Επ’ αόριστον έκλεισε και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ έκλεισε συμβολικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ. Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) εισηγήθηκε στη σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης σύμφωνα με πληροφορίες από το thetoc.gr.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: [Photo] Μπλόκο διαρκείας σε εθνικές οδούς, τελωνεία και λιμάνια Rating: 5 Reviewed By: yiotatse
  Scroll to Top